Известие

Collapse
No announcement yet.

скоростите не помръдват

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• скоростите не помръдват

Здравейте.
    Отскоро имам алфа и съм направо очарован от нея, но възникна един проблем, който ме притеснява, дали някой може да даде съвет: при работещ двигател, независимо дали е студена или загряла, когато е освободена от скорост и реша да включа първа или задна, в зависимост дали съв в гаража у нас или на някой светофар, лостът на скоростите не иска да помръдне, все едно някой го е заварил. Като все пак успея да включа първа, след това няма никакви проблеми, върви екстра. Този номер ми го прави от два-три дни и то много рядко, но ако има някакъв сериозен проблем, моля някой да ме светне. Благодаря предварително.

1-жилата на скоростния лост. ако не
    2-хидравликата на съединителя или самия той.
    точка

Comment

благодаря за информацията. Ще отида да го проверя.

Comment

Провери си и нивото на маслото в скоростите

Comment

А въпросният проблем на каква точно Алфа е? Че то не са всички с една и съща скоростна кутия, а всяка си има специфичности и прави различни проблеми.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

моита по едно време правише така когато маслото на скоростната кутия беше за смяна провериго и то възможно най бързо докато не е станала беля !!!
            146 1.4 tsparck `98 103

Comment

Вчера, като отворих, да видя спирачната течност, нямаше никого там, сипал съм сигурно над 200 мл. Започнаха да излизат някакви мехурчета. Днес, като я карах около 60 км, скоростите влизат трудно, особено първа, но все пак не е такова животинско положение. Може би трябва, да отида да се обезвъздуши, не знам. Моят монтьор забегнал през уикенда и много зор видях, но ще послушам съветите ви. Мерси. Като установя проблема, ще пиша, да се знае. Иначе модела е 145 тс, 1.4, 103 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от Celestrial Покажи съобщение
                Вчера, като отворих, да видя спирачната течност, нямаше никого там, сипал съм сигурно над 200 мл. Започнаха да излизат някакви мехурчета. Днес, като я карах около 60 км, скоростите влизат трудно, особено първа, но все пак не е такова животинско положение. Може би трябва, да отида да се обезвъздуши, не знам. Моят монтьор забегнал през уикенда и много зор видях, но ще послушам съветите ви. Мерси. Като установя проблема, ще пиша, да се знае. Иначе модела е 145 тс, 1.4, 103 к.с.
                Той проблемът вече стана ясен ми виж дали тече цилиндъра или помпата(няма начин да не прави локва) и сменяй, че ще останеш и без спирачки от това оставане на сухо.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

И като нямаше никой в казанчето не ти ли светна лампата на таблото?Ако не-оправи си поплавъка, че поне да разбираш кога намаля и да доливаш докато не отстраниш проблема.
                  Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Оказа се помпата на съединителя, която се намира под акумулатора - свършила круса отвсякъде. Смениха ми я с нова - 60 лв и сега няма никакви ядове. Благодаря на всички за съветите. А що се отнася за датчика, някой от предишните собственици "добросъвестно" му резнал едната жица и нямаше никакви индикации за проблеми. Абе, луд късмет, но за в бъдеще ще се знае. Благодаря отново.

Comment

Оказа се помпата на съединителя, която се намира под акумулатора - свършила круса отвсякъде. Смениха ми я с нова - 60 лв и сега няма никакви ядове. Благодаря на всички за съветите. А що се отнася за датчика, някой от предишните собственици "добросъвестно" му резнал едната жица и нямаше никакви индикации за проблеми. Абе, луд късмет, но за в бъдеще ще се знае. Благодаря отново.
                      понеже съм имал твоя проблем един съвет-помпата за съединителя и помпата за спирачката вървят заедно,смениш ли едната трябва и другата или съвсем скоро и нея,дано да са ти сложили хубави гумички за помпата,че на мене някакви ментета бяха сложили и миналата зима 2-3 дни не я бях карал и пак правеше същите мизерии,така че гледай особено в студовете поне да я припалваш
                      Alfa 145 1.6 TS Ex
                      Alfa 146 1.4 TS Ex

Comment

Това не е помпа, а работен цилиндър. Помпата е горе на педала.

Първоначално публикувано от Starang Покажи съобщение
                        понеже съм имал твоя проблем един съвет-помпата за съединителя и помпата за спирачката вървят заедно,смениш ли едната трябва и другата или съвсем скоро и нея,дано да са ти сложили хубави гумички за помпата,че на мене някакви ментета бяха сложили и миналата зима 2-3 дни не я бях карал и пак правеше същите мизерии,така че гледай особено в студовете поне да я припалваш
                        На стара кола да сменяш нещо, което работи си е жива беля.

Comment

Два дни след ремонта, съединителят поомекна малко (прави праззен ход около 5 см), след което зацепва и няма проблеми. Проверявам всеки ден спирачната течност, там си е, не изтича, скоростите влизат като по учебник, дори задна не прихъква. Чудя се дали да ходя пак да гледат съединителя или както каза последния колега, щом нещо работи на стара кола, не го пипай. Или да видя за какво иде реч, та да не давам пак по-значителни суми за ремонти.

Comment

Два дни след ремонта, съединителят поомекна малко (прави праззен ход около 5 см), след което зацепва и няма проблеми. Проверявам всеки ден спирачната течност, там си е, не изтича, скоростите влизат като по учебник, дори задна не прихъква. Чудя се дали да ходя пак да гледат съединителя или както каза последния колега, щом нещо работи на стара кола, не го пипай. Или да видя за какво иде реч, та да не давам пак по-значителни суми за ремонти.
                            Щом работи нормално, няма какво да му гледаш, не и че ще видиш кой знае какво през оная "суешка дупка". Той като тръгне да си ходи, ще го усетиш. Гаранция

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                              Това не е помпа, а работен цилиндър. Помпата е горе на педала.

На стара кола да сменяш нещо, което работи си е жива беля.
                              Имам предвид,че са свързани и доста хора са ми го казвали-юли/август смених спирачна помпа, скоро след това ноември/декември и на съединителя
                              Alfa 145 1.6 TS Ex
                              Alfa 146 1.4 TS Ex

Comment

Working...
                              X